Γιατί απουσιάζουν από την ιστοσελίδα μας οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ευρώτα

Αναγνώστες της ιστοσελίδας μας εξέφρασαν την απορία γιατί δεν διαβάζουν σε αυτήν στοιχεία σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Ευρώτα. Την απορία τους αυτή θα λύσει η ανάγνωση των δύο ακόλουθων επιστολών. Η πρώτη εστάλη από εμάς προς το δήμαρχο κ. Γρυπιώτη και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση “Ευρώτειος Πολιτεία”:

laconia live logo“Αξιότιμοι κύριοι,
Με έκπληξη διαβάσαμε δελτία τύπου που μας αποστείλατε σχετικά με εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του δήμου σας.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ουδέποτε μας ζητήσατε να γίνουμε χορηγοί επικοινωνίας των ανωτέρω εκδηλώσεων (κάτι που θα σήμαινε -τουλάχιστον- την αποτύπωση του λογοτύπου μας στις αφίσες σας ή -σε κάθε περίπτωση- μια οποιαδήποτε αναφορά σας στην ανιδιοτελή προβολή εκ μέρους μας).

Σαν να μην έφτανε αυτό, ενημερωνόμαστε από τα επίσημα στοιχεία της «Διαύγειας» ότι άλλα λακωνικά Μ.Μ.Ε. έχουν αναλάβει με ανάθεση την προβολή του Πολιτιστικού Καλοκαιριού.

Καταλαβαίνετε ότι εάν μετά από όλα αυτά σας κάναμε και προβολή, θα ήμασταν το λιγότερο ανόητοι.

Υ.Γ. 1. Για εντελώς πληροφοριακούς λόγους θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για ποιον λόγο δεν ζητήσατε καν την υποβολή προσφοράς εκ μέρους μας για τη συγκεκριμένη προβολή, παρά μας αποκλείσατε εκ των προτέρων. Μήπως έχετε κάποιο παράπονο από μας;

Υ.Γ. 2 Κατά τα άλλα σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας!”.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι η γραπτή απάντηση του δήμου Ευρώτα προς το laconialive.gr:

“Αξιότιμοι κύριοι,
Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου που λάβαμε από εσάς, σας ενημερώνουμε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κακής συνεργασίας με εσάς, αλλάDimos Eyrota ούτε και διάκρισης από τη δική μας πλευρά. Όπως θα διαπιστώσατε και εσείς δεν προχωρήσαμε σε συνεργασία με όλα τα λακωνικά Μ.Μ.Ε. και εξαιρέσαμε εσάς.

Στην πραγματικότητα συνάψαμε συμφωνία για την προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων μας «Καλοκαίρι 2016» με συγκεκριμένα μέσα με τα οποία συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια και δεδομένου ότι η συνεργασία μας είναι άριστη θεωρήσαμε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξουμε τακτική.

Ωστόσο, σημειώνουμε την παρατήρησή σας και σε επόμενο χρόνο θα τη λάβουμε υπόψη μας. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στο έργο σας”.

Αγαπητοί αναγνώστες, διευκρινίζουμε πως δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά αξιοπρέπειας. Όταν οι ανταγωνιστές σου πληρώνονται με δημόσιο χρήμα για την παροχή μιας υπηρεσίας ενώ από εσένα αυτή ζητείται δωρεάν, τι να πεις; Είναι μειωτικό, πώς να το κάνουμε…