Γιατροί ΕΣΥ, νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σπάρτης στο πλευρό της γιατρού

Τη συμπαράστασή τους στη γιατρό που δέχθηκε επίθεση εν ώρα εργασίας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι τρεις συλλογικότητες, ζητώντας τη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου:

“Η γενική συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ του νομού Λακωνίας, το ΔΣ του Σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας (νοσηλευτικής μονάδας Σπάρτης) και ο Σύλλογος Νοσηλευτών Λακωνίας, ομόφωνα καταδικάζουμε την άνανδρη και αναίτια επίθεση κατά εφημερεύοντος ιατρού από συνοδούς ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ν.Μ. Σπάρτης στις 24/6/2017.

Το παραπάνω περιστατικό γίνεται η αφορμή για να διαπιστωθούν για μια ακόμη φορά οι επισφαλείς συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμεθα να εργασθούμε ιατροί και νοσηλευτές. Συχνά, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, τις οποίες αντιμετωπίζουμε μόνοι μας.

Επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει περιβάλλον ασφάλειας και ηρεμίας μέσα στο οποίο εμείς οι εργαζόμενοι απρόσκοπτα θα επιτελούμε τα καθήκοντά μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σωματική, ηθική και νομική προστασία μας, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Τέλος, ομόφωνα συμπαραστεκόμαστε στην συνάδελφο – συνεργάτη και τη στηρίζουμε σε κάθε νόμιμη ενέργειά της”.