Με σημαντική ανταπόκριση των πολιτών πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της δημοτικής κοινότητας Σκάλας, που έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Μαΐου στο τοπικό πνευματικό κέντρο. Τα ζητήματα που απασχόλησαν τη διαβούλευση ήταν η σύσταση και λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ στη Σκάλα και η βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής οδού της πόλης. Στη διάρκεια αυτής, οι πολίτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών και την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Ειδικότερα όσον αφορά στη λειτουργία ΙΕΚ έγινε εισήγηση από τον κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο, συνεργάτη της υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Σίας Αναγνωστοπούλου, και στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις σχετικά με τις επαγγελματικές ειδικότητες που θα παράσχουν δυνατότητες εργασίας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ευρώτα, αλλά και θα καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

Στο ζήτημα της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου της Σκάλας έγινε παρουσίαση της σχετικής μελέτης από τον αρχιτέκτονα τοπίου κ. Αναστάσιο Τσερπέλη, η οποία καταγράφει την παρούσα κατάσταση και τα προβλήματα. Κυρίως τονίστηκε η ανεπαρκής κίνηση πεζών στο δρόμο, η αδυναμία ποδηλατοδρομίας και η παντελής απουσία πρασίνου. Τελικά αποτέλεσε κοινή παραδοχή η αναγκαιότητα ανάπλασης, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του αστικού τοπίου της πόλης, την τόνωση της κίνησης των πεζών και την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών των ΑμεΑ.

Με δεδομένη τη βούληση της δημοτικής αρχής, του τοπικού συμβούλιου της ΔΚ Σκάλας αλλά και των κατοίκων, όλοι κατέληξαν ότι θα προχωρήσουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των έργων αυτών.

Μεταξύ των παρευρεθέντων στη συνέλευση ήταν ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμος Βέρδος, Γεώργιος Σωτηράκος και Ηλίας Παναγιωτακάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σωτήρης Μένεγας, η πρόεδρος της ΔΚ Σκάλας κ. Ιωάννα Κούρλα, καθώς και όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, πρόεδροι άλλων ΤΚ του δήμου Ευρώτα και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γιώργος Παπαδάκος. Τη συζήτηση διηύθυνε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, αρμόδιος σε θέματα Παιδείας και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Θεόδωρος Μπόλλας.