Για ποιον χτυπά η… σειρήνα;

asthenoforo - erotimatiko

asthenoforo - erotimatiko

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προσλήψεις στο “παρά πέντε” των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στον κλάδο της υγείας. Προσλήψεις που καταγγέλλονται ως πελατειακές και για τις οποίες διατυπώνεται το ερώτημα εάν και κατά πόσο επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι εκπρόσωποι του πελατειακού κράτους, οι καταχραστές της ανάγκης και της ελπίδας του ελληνικού λαού, προσέλαβαν εργαζομένους με συμβάσεις μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η δε ενεργοποίηση των συμβάσεων έγινε στις 26/1/2015, δηλαδή ακριβώς μετά τις εκλογές.

Με αδιαφανείς διαδικασίες, ενόψει εκλογών, το ΚΕΕΛΠΝΟ -τυχαίο άραγε;- υπέγραψε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, για ένα χρόνο, «προσλαμβάνοντας» εργαζόμενους, απόλυτα απαραίτητους κατά τα άλλα, νοσηλευτές, με «μπλοκάκι», χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, χωρίς καν τόπο εργασίας, καθώς η σύμβαση προβλέπει ότι «τις ως άνω υπηρεσίες θα παρέχει, εάν παρίσταται υπηρεσιακή ανάγκη, και σε τμήματα οποιουδήποτε νοσοκομείου σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ» και βέβαια με αμοιβή χωρίς κανένα επίδομα, παροχή ή άλλο πλεονέκτημα που προβλέπεται για τους εργαζόμενους αυτών των ειδικοτήτων και αυτής της ευθύνης.

Οι εκπρόσωποι, υπουργοί – βουλευτές – πολιτευτές, της πρώην δικομματικής κυβέρνησης, στο νομό μας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, την ύστατη ώρα, να διατηρήσουν τις καρέκλες, τα προνόμια και να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος που έθρεψαν και τους έθρεψε, προσπάθησαν να εμπορευτούν την ανάγκη για εργασία και αξιοπρέπεια. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι αρκετοί από τους νοσηλευτές που «προσέλαβε» το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τους επαχθείς αυτούς όρους, τοποθετήθηκαν σε νοσοκομεία της Λακωνίας; Και πώς, αυτό, επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα;

Ο ελληνικός λαός, στις 25 Ιανουαρίου, τους έδωσε την απάντηση που τους αρμόζει. Το πελατειακό κράτος καταρρέει. Αλλά «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Και οι έλληνες έχουν μάθει να μάχονται και να εργάζονται”.