Για τα πνευματικά δικαιώματα ενημερώθηκαν οι επιχειρηματίες του νομού

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Σπάρτη η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου με θέμα “Πνευματικά Δικαιώματα και επιχειρήσεις” με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Ο κ. Καββαθάς μετέφερε την πολύχρονη πείρα του στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, την οποία απέκτησε ως επαγγελματίας εστίασης και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Ανέλυσε τόσο το νομοθετικό πλαίσιο και τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα όσο και τις ενέργειες των Επιμελητηρίων και της ΓΣΕΒΕΕ προς την κατεύθυνση της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με τους φορείς είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων. Τόνισε πως θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις από τους φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων, αλλά και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας και μοναδικός φορέας είσπραξης με αμοιβολόγιο αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τη ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς, και θα ενημερώνει τα μέλη του για τις εξελίξεις.