Για τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας συζήτησε με τους εργαζόμενους ο Σταύρος Αραχωβίτης

Την Παρασκευή 4/3 ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σπάρτης, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν η διοικήτρια του νοσοκομείου Εύη Παπαγεωργίου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας, του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης, της Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η μονάδα της Σπάρτης όσο και εκείνη των Μολάων. Ειδικότερα, έγινε λεπτομερέστατη παρουσίαση των ελλείψεων που υπάρχουν και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν προκειμένου να υποστηριχθεί με επάρκεια η λειτουργία του νοσοκομείου (πχ σε προσωπικό, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό, κτιριακές υποδομές κλπ).

Ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τους εργαζομένους πως “η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημοσίου συστήματος”. Θεωρεί ακόμη ότι “με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων”. Ήδη για το νοσοκομείο Σπάρτης έχουν εγκριθεί δύο μόνιμες θέσεις ιατρών (καθώς και μία για την μονάδα των Μολάων), μία μόνιμη θέση φαρμακοποιού, ενώ σύντομα ενεργοποιούνται πέντε θέσεις νοσηλευτών από την προκήρυξη 5Κ/2015, ανεξάρτητα από τις θέσεις επικουρικού προσωπικού που έχουν εγκριθεί τόσο για τη Σπάρτη όσο και για τους Μολάους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο βουλευτής θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίσκεψη και στο νοσοκομείο Μολάων.