Για τις υπηρεσίες υγείας του νομού συζήτησαν Αραχωβίτης – Παπαγεωρίου

Συνάντηση με τη νέα διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας, Εύη Παπαγεωργίου, και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, Σωτήρη Σωτηριανάκο, είχε χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.

Κατά τη διάρκειά της τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την επίλυσή τους. Ο βουλευτής ενημερώθηκε σχετικά με το ειδικά διαμορφωμένο τμήμα του νοσοκομείου Σπάρτης για την αντιμετώπιση υπόπτων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και για την πορεία των έργων του νέου νοσοκομείου που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Όπως δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης “Είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση rapid test στον γενικό πληθυσμό και τους εργάτες γης, καθώς με την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου θα πρέπει να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις με τη διάδοση του κορωνοϊού. Είναι επίσης απαραίτητη η ενίσχυση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μέσα ατομικής προστασίας και rapid test για να μην επιβαρυνθούν οι νοσηλευτικές μονάδες σε Σπάρτη και Μολάους”.

Ο λάκωνας βουλευτής ευχήθηκε δημιουργική θητεία με δύναμη και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα της νέας διοικήτριας λέγοντας πως θα σταθεί συμπαραστάτης στην ανάδειξη θεμάτων και την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας του νομού.