Για τον Δήμο Σπάρτης συζήτησαν Αραχωβίτης με Δούκα

Συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα στο δημαρχείο πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας του Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου μαζί με εκπροσώπους της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στη Λακωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο δήμο Σπάρτης, αλλά και το νομό Λακωνίας ευρύτερα. Συγκεκριμένα, συζήτησαν για τις υποδομές του δήμου, τον τουρισμό, το φράγμα της Κελεφίνας, το νέο νοσοκομείο, το νέο αρχαιολογικό μουσείο, το διατηρητέο κτίριο των παλιών δικαστηρίων και το κτίριο του “Ξενία”. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η πορεία και τα γραφειοκρατικά προβλήματα για το νέο ειδικό σχολείο.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στα προβλήματα υποδομών καθώς και στην υλοποίηση ενταγμένων σε προγράμματα έργων ανάπλασης και αναμόρφωσης της Σπάρτης και των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την αναβάθμιση του Μυστρά και την επέτειο 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Συζητήθηκε δε, ο τρόπος χρηματοδότησης των δράσεων αυτών.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ευχήθηκε στον νέο δήμαρχο δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του και τόνισε ότι “και από τη θέση του βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης θα σταθώ αρωγός στις ανάγκες του δήμου, όπως έπραξα με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια”.