“Για όσους παραμένουν μέλη, φίλοι, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ”

pena

pena

γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης

________________________________________________________________________________

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ,

κάνετε το βήμα τις επόμενες μέρες που επιβάλλει η συνείδησή σας. Η “Λαϊκή Ενότητα” είναι το νέο σας σπίτι.

Σας ξέρω. Είστε -πολλοί από σας- αξιόλογοι άνθρωποι που εγκλωβιστήκατε στο όραμα της “πρώτης αριστερής κυβέρνησης”. Πολλοί πιστέψατε ότι -τουλάχιστον- η ανθρωπιστική κρίση θα είναι το πρώτο μέλημα μιας τέτοιας κυβέρνησης. Κάποια μέτρα για την κατεστραμμένη παιδεία και υγεία θα παρθούν. Μεταναστευτικό, ασφαλιστικό, εργασιακά θα τύχουν μιας δίκαιης, ουμανιστικής, δημοκρατικής αντιμετώπισης.

Σας ξέρω. Είστε εσείς που σιχαίνεστε τον τυμβωρύχο πασόκο που σας πλεύρισε για ιδιοτελείς σκοπούς. Χώθηκε στο κόμμα μας, μην πιστεύοντας σε οργανώσεις μελών, νομαρχιακές επιτροπές, δημοκρατικές διαδικασίες, κελεύσματα λαϊκής βάσης. Αρρωσταίνετε με την ιδέα πως, ακόμα και νεοδημοκράτες και ποταμίσιοι εισδύουν στις κομματικές γραμμές μας.

Σας ξέρω. Είστε εσείς που ξέρετε ότι ο Τσίπρας δεν άντεξε. Ο Τσίπρας μάς πρόδωσε. Αυτός ο άλλοτε χαρισματικός ηγέτης έγινε ένα θλιβερό πιόνι του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, που -εσχάτως- τρέφεται με το αίμα μεταναστών που ξεχειλίζει στα autobahn ακόμα και της αυστριακής και γερμανικής επικράτειας. Ξέρετε καλά ότι ο Τσίπρας δεν είχε καν plan B. Θλιβερός, ομορφούλης τζογαδόρος έπαιξε με τις τύχες ενός λαού και μιας χώρας που -εξαιτίας της σχιζοφρενικής εμμονής της στο ευρώ-κατάντησε γερμανικό προτεκτοράτο, αποικία χρέους.

Σας ξέρω. Είστε εσείς που σε λίγο καιρό θα έχετε κάνει πρώτη πολιτική δύναμη τη “Λαϊκή Ενότητα” των Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλη, Αλαβάνου, Γλέζου και τόσων άλλων εκλεκτών αριστερών στελεχών. Θα συσπειρωθείτε μαζί μας, θα ενωθούμε στους δρόμους των αγώνων. Γνωρίζετε καλά ότι δεν έχετε τίποτα κοινό με τους επαγγελματίες πολιτικούς του πρώην Συνασπισμού που επιδιώκουν τη βολή τους και τα οφίτσια. Με τους πασόκους που εκμαυλίζουν τα αριστερά πιστεύω σας με βουλευτικούς θώκους, εργασιακά bonus, συνδικαλιστικές παροχές.

Σας ξέρω. Είστε εσείς που ψηφίσατε “ΟΧΙ” και δε θέλατε ο Τσίπρας να ξευτιλίσει την περήφανη στάση σας, αλλά να σας καλέσει -ως κυριάρχο λαό- στις 13 Ιουλίου να αποφασίσετε πάλι -εσείς- για την τύχη σας. Πονέσατε με τα capital controls, αλλά ήσασταν αποφασισμένοι να τους πολεμήσετε. Είχατε τα λιανοτούφεκα της αξιοπρέπειας, της εθνικής κυριαρχίας, της αριστερής λεβεντιάς παρά πόδα.

Σας ξέρω. Είστε εσείς που βλέποντας τα δεινά του τρίτου μνημονίου δε θα αντέξετε να μένετε στο χάρτινο πύργο του εκτρωματικού, θλιβερού, κυβερνητικού, μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Συντάξεις πείνας, εργασιακός μεσαίωνας, ξεκλήρισμα αγροτιάς, ιδιωτική υγεία και παιδεία, μεταναστευτικά στρατόπεδα, ξεπούλημα εθνικής γης, δουλοπαροικία τριών και πλέον γενεών είναι το τρίτο μνημόνιο και… το ξέρετε.

Πώς τα ανέχεσθε όλα αυτά, σύντροφοι;

Γιατί παίζετε στο βρώμικο παιχνίδι του Τσίπρα, παιχνίδι επιστροφής της επάρατης δεξιάς; Σας αρέσει Μεϊμαράκης, Φώφη και ποταμίσιος να μας ξανακαθίσουν για δεκαετίες στο σβέρκο; Γιατί διασπάτε το ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί αναγκάσατε το 50% των συριζαίων να φύγουν; Τη νεολαία μας να αποσχιστεί; Το Μανόλη Γλέζο να σας κατηγορήσει ως μνημονιακά φερέφωνα;

Η “Λαϊκή Ενότητα” σας περιμένει στις τάξεις της, που συνεχώς χαλυβδώνονται από χιλιάδες πατριώτες που προστρέχουν στο δυνατό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό κάλεσμά της.

Δεν αρκεί να είμαστε η τρίτη δύναμη στο κοινοβούλιο.

Θέλουμε μαζί σας να είμαστε η πρώτη δύναμη.

Απέμειναν δεκαπέντε μέρες για τη δημιουργία μιας πανίσχυρης “Λαϊκής Ενότητας”. Όλα το μαρτυρούν!

Η Αθήνα πρωτοπορεί, η Θεσσαλονίκη ακολουθεί, η Κρήτη “μετακομίζει”, η Πάτρα αλλάζει στρατόπεδο, τα Γιάννενα αγκάλιασαν τη “Λαϊκή Ενότητα”, η Καλαμάτα κερδήθηκε ήδη, ο Βόλος μεταμορφώθηκε φορώντας το κοστούμι της αλλαγής που φέρνει η ομάδα Λαφαζάνη.

Σας ξέρω και ένιωσα τη λύπη σας, σύντροφοι, όταν προχθές βράδυ είδατε 500 ανθρώπους με το ζόρι να παρακολουθούν προεκλογική ομιλία του Τσίπρα, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω. Όσες φωτογραφικές τεχνικές και να σκαρφίστηκαν οι ειδήμονες του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, το ιδεολογικό ξεγύμνωμα και η αποξένωση από τη λαϊκή βάση κραύγαζαν!

Ιωάννης Χρηστάκης

εκπαιδευτικός που υποστηρίζει

(αρθρογραφώντας και ψηφίζοντας)

το κόμμα της “Λαϊκής Ενότητας”