“Γιορτή Μουσικής” από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

afisa 2

afisa 2

Με αφορμή το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς 2014-1015, το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης προσκαλεί όλους στη “Γιορτή Μουσικής” με θέμα “Κάρμεν… που πετάς στα όνειρά μου!”, την οποία συνδιοργανώνει με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Οι «μικροί μουσικοί», η ορχήστρα με τα βιολιά, τα παιδιά στο φλάουτο και τη μουσική δωματίου, το κουϊντέτο κλασσικών κρουστών, το σύνολο των παραδοσιακών κρουστών με τα τραγούδια των βυζαντινών, τα «παιδιά της χορωδίας» συμπράττουν στη σκηνή, με την καθοδήγηση των καθηγητών Σύνθιας Μπαγιώκου, Ματθαίου Δακουτρού, π. Νικόλαου Τσάκου, Μαρίας Βελμάχου, Ευγενίας Βρέλλη, Αγγελικής Ξεκαλάκη και Αναστασίας Νικόλαρου.

Εξάλλου, την Κυριακή 14/6 στις 7.30′ το πρωί, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμυκλών, ενορία του π. Νικολάου Τσάκου και ιερουργούντος του ιδίου, θα ψάλει η βυζαντινή χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ωδείου, πρωτοψάλτη, βαρύτονου και συγγραφέα Σπύρου Παυλάκη.