Γιορτή παραδοσιακής μανιάτικης διατροφής σε Σκουτάρι και Βαχό

paradosiaki diatrofi sti Mani

paradosiaki diatrofi sti Mani

Σειρά μανιάτικων εκδηλώσεων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο εκδοτικός οίκος “Αδούλωτη Μάνη”, με τη συμπαράσταση της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης και των τοπικών φορέων Σκουταρίου και Βαχού.

Μετά το αφιέρωμα στον εκδότη-δημοσιογράφο Δημήτριο Καλαποθάκη και στους μανιάτες εθελοντές των εθνικών αγώνων (Αρεόπολη, 18/8), καθώς και την εκδήλωση με θέμα “Η γλώσσα η μανιάτικη” (Φλομοχώρι 19/8), σειρά έχει η γιορτή της παραδοσιακής μανιάτικης διατροφής, απόψε στο Σκουτάρι (πλατεία, Παλιόπυργος) και αύριο Παρασκευή 21/8 στο Βαχό (πλατεία).

Η γιορτή χωρίζεται σε τρία μέρη: Στο πρώτο θα γίνει στήσιμο εργαστηρίου και παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών με αγνά υλικά. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος, όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας «Νόστιμον Ήμαρ», μιας εντυπωσιακής γευστικής περιδιάβασης σε όλη τη Μάνη, στον κύκλο του χρόνου. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος θα πραγματοποιηθούν μικρές ομιλίες από διακεκριμένους συμπατριώτες μας, με επίκεντρο την παραδοσιακή διατροφή των μανιατών σε συνδυασμό με την υγεία των κατοίκων και τα έθιμα του τόπου.

Ώρα έναρξης στις 19.30′. Τηλέφωνα επικοινωνίας 27330 53670 και 6978991863.