Τη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου, μετά από 36 ώρες, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος θέλησε έτσι να στείλει το δικό του μήνυμα για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί.

Ξεκινώντας στις 6 το πρωί της Παρασκευής από το Καλλιμάρμαρο, ο Ζαχαριάδης έτρεξε μέχρι το Σύνταγμα (Βουλή των Ελλήνων) και στη συνέχεια πήγε στο Ηρώδειο, απ΄ όπου και αναχώρησε για τον τάφο του Λεωνίδα στη Σπάρτη (Λεωνίδαιον). Έφθασε το απόγευμα της επόμενης μέρας συνοδευόμενος πάντα από τον Κώστα Πασχαλίδη, μέλος της Επιτροπής για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας, η οποία και συντόνιζε το όλο εγχείρημα.

Τον δρομέα υποδέχονταν καθ΄ οδόν φίλοι και φορείς των πόλεων απ΄ όπου περνούσε, όπως στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα, όπου έτυχε και της συμπαράστασης του φίλου του επίσης δρομέα Παναγιώτη Μαργέτη, με τον οποίο έτρεξαν μαζί έναν μαραθώνιο 42 χλμ. Στην περιοχή του Ισθμού τον υποδέχθηκαν φίλοι του Ποντιακού Συλλόγου Κορίνθου, στη δε Σπάρτη τον περίμεναν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα, ο Σύλλογος Ποντίων Λακωνίας, ο τοπικός σύνδεσμος της ΑΕΚ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράσεων “Ετοιμοκλής” και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές.