Γνωρίστε τη Σπάρτη μέσα από τον ψηφιακό χάρτη spARTathlo

Η ομάδα Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα και 56 επιχειρήσεις από την περιοχή μας σας καλούν να περιηγηθείτε στις διαδρομές του ψηφιακού χάρτη SpARTathlo, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Ο χάρτης φιλοδοξεί να γίνει ξεναγός στην πόλη τις ημέρες του “Σπάρταθλον”. Με άξονες την τέχνη, το εμπόριο και τη γεύση, δίνει στον κάτοικο και τον επισκέπτη προτάσεις για ολόκληρο το τριήμερο του αγώνα.

Δυναμική των πολιτών

Για πρώτη φορά οι πολίτες της Σπάρτης ενώνονται με αφορμή το τεράστιο αθλητικό γεγονός που συμβαίνει στην πόλη, έναν από τους δυσκολότερους υπερμαραθώνιους στον κόσμο. Έτσι το τριήμερο του εορτασμού του “Σπάρταθλον” 2016, έμποροι, βιοτέχνες, τεχνίτες, παραγωγοί, εστιάτορες, καλλιτέχνες, μηχανικοί κτλ δημιουργούν έναν χάρτη κι ένα δίκτυο διαδρομών πολιτισμού και εμπορίου.

Η πόλη ανοίγει σε όλους

Ο τόπος είναι οι άνθρωποι και το έργο τους. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Σπάρτης συστήνουν το χώρο, τα προϊόντα και την τέχνη τους στους ξένους επισκέπτες αλλά και στην τοπική αγορά, προσφέροντας για εκείνες τις ημέρες μια ιδιαίτερη δράση, αφιέρωμα, προϊόν ή προσφορά.

Γνωριμία με την πόλη που αγνοούμε

Συχνά περπατάμε, αλλά δε βλέπουμε. Με τη βοήθεια αυτού του χάρτη γνωρίζουμε καταστήματα που είναι εκτός του κεντρικού άξονα της Σπάρτης αλλά και γνωστούς χώρους με διαφορετικό πρόσωπο. Σε όλη την πόλη θα βρείτε κρυμμένους θησαυρούς, νέες γεύσεις με τοπικά υλικά, προϊόντα της περιοχής, δημιουργήματα των ανθρώπων της.

Μπορείτε να βρείτε τον ψηφιακό διαδραστικό χάρτη εδώ

Να παρακολουθείτε λεπτομέρειες από το event εδώ

Να κατεβάσετε το χάρτη από εδώ

Μη χάσετε τα σημαντικά άρθρα του Πάνου Παπαδολιά για τη φετινή διοργάνωση: «Project SpARTathlo» και μια διαδρομή Γεύσης που βάζει τα θεμέλια για τη «Σπάρτη – Γαστρονομικό Προορισμό» και Το Σπάρταθλον και η Σπάρτη. Βλέποντας την σχέση τους από τη σκοπιά της Οπτικής Επικοινωνίας.

Το πρότζεκτ spARTathlo πραγματοποιήθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα, σε συνεργασία με τους φορείς της Ομάδας Συμμετοχικής Έρευνας Δράσης: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων, coordinator Eugenia Vathakou), Επιμελητήριο Λακωνίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Λακωνίας, Made in Laconia – Producers market place, Lakonistas – H Λακωνία από μέσα, Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, Σύλλογος Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης.