Γνωριμία με τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

mnimeia pagkosmias politistikis klironomiasΟ δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου και το Διαπολιτισμικό Ευρωμεσογειακό Κέντρο για την Unesco, υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco, διοργανώνουν σειρά δραστηριοτήτων προκειμένου να συμβάλουν στην καλλιέργεια της πολιτιστικής συνείδησης των λαών ήδη από τις νεανικές ηλικίες. Στις δράσεις συμπεριλαμβάνονται έκθεση φωτογραφιών του υπουργείου Εξωτερικών (Unesco) με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, δύο διαλέξεις και η συμμετοχή στον εορτασμό των Παλαιολογείων 2014.

Η έκθεση ανοίγει την Τετάρτη 28 Μαΐου στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) ειδικά για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αντιπρόεδρος Τεχνών της Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την Unesco και πρέσβειρα Erasmus κ. Τιτίκα Στασινοπούλου θα μιλήσει στα παιδιά στις 12 το μεσημέρι για την Unesco, τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σημασία της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, ο γενικός γραμματέας της Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά δρ Παναγιώτης Γιαννακόπουλος θα μιλήσει στο κοινό για τη σχέση των νέων τεχνολογιών με τη διάδοση του πολιτισμού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 1η Ιουνίου. “Ευελπιστώντας στη συνεργασία της Επιθεώρησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη στήριξη του διδακτικού προσωπικού, περιμένουμε την επίσκεψη και συμμετοχή των παιδιών”, δηλώνει η κ. Στασινοπούλου.