“Γράψτε μια ιστορία και ελάτε να την κάνουμε βιβλίο”

Dimosia Vivliothiki Spartis

 Dimosia Vivliothiki Spartis

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου, η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης  πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές/-τριες των δημοτικών σχολείων με τίτλο «Γράψτε μια ιστορία και ελάτε να την κάνουμε βιβλίο».

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε πρωί από 9.00′ πμ έως 11.00′ πμ και από 11.00′ πμ έως 1.00′ μμ το διάστημα από 20 έως και 24 Απριλίου στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Επίσης κατά το διάστημα 20-24/4 οι μαθητές/-τριες κυρίως των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού, καθώς και των γυμνασίων και των λυκείων της περιοχής μας, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο 2ο όροφο της βιβλιοθήκης την ταινία «Φαρενάιτ 451», η οποία προβάλλεται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά Σπάρτης. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο μυθιστόρημα του αμερικανού συγγραφέα Ρέι Μπράντμπερι, ο οποίος στο έργο του αυτό αναφέρεται σε μια «δυστοπική» εποχή, στο μέλλον, όπου τα βιβλία είναι απαγορευμένα. Με τον τίτλο αυτό εκφράζεται η θερμοκρασία (της κλίμακας Φαρενάιτ) αυτανάφλεξης του χαρτιού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλες τις εργάσιμες ημέρες στη γραμματεία της βιβλιοθήκης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27310 26853.