Γρηγοράκος: “Καμία απόλυση στη δημόσια διοίκηση”

Grigorakos

Grigorakos

Ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στον ευρύτερο χώρο της δημόσιας διοίκησης διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. Αφορμή για τη δήλωσή του στάθηκε δημοσίευμα, βάσει του οποίου ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και Βενιζέλειου, κ. Νίκος Χαριτάκης, φέρεται να “απειλήθηκε με καρατόμηση”, αν δεν στείλει λίστα με τους αξιολογημένους υπαλλήλους (μάλιστα σε αυτούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, “συμπεριλαμβάνεται το 15% που μπαίνουν σε κινητικότητα και αντιστοιχούν σε 269 υπαλλήλους”).

“Θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους τόσο στα δύο αυτά νοσοκομεία όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ούτε στα νοσοκομεία ούτε στο χώρο της υγείας ούτε ευρύτερα, στο χώρο της δημόσιας διοίκησης. Το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλουμε να το εξαλείψουμε”, ξεκαθάρισε ο κ. Γρηγοράκος, για να προσθέσει πως “η κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου τομέα και η αξιολόγηση είναι μια διαδικασία απαραίτητη για τη βελτίωση της λειτουργίας του”. Όπως δήλωσε ο αν. υπουργός, τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση τα σέβεται και τα προασπίζεται.

Συμπληρωματικά, αναφερόμενος σε δημοσίευμα που κάνει λόγο για έλλειψη φαρμάκων για οροθετικούς ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γρηγοράκος ενημέρωσε ότι το υπουργείο έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε όλοι οι οροθετικοί ασθενείς, τόσο της βόρειας Ελλάδας αλλά και στο σύνολό τους, να λαμβάνουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστέρηση τη θεραπεία τους. “Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση”, σημείωσε.