Γρηγοράκος κατά Κωνσταντοπούλου για τις επίκαιρες ερωτήσεις

Grigorakos

Grigorakos

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πως η πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαγορεύει σε βουλευτές να καταθέτουν επίκαιρες ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΟ Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κουτσούκος κατήγγειλαν πως οι υπηρεσίες της βουλής, με εντολή της κ. Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν ανοίξει σχετικό βιβλίο (πρωτοκόλλου) για την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δεν υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος κυβέρνησης και υπουργών για θέματα της επικαιρότητας.

Μάλιστα οι δύο κύριοι κατήγγειλαν ότι αναζητούν επί τρεις ημέρες την πρόεδρο της βουλής για να ακούσουν τις εξηγήσεις της και ότι εκείνη ούτε καν τους τηλεφώνησε ποτέ πίσω…

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της γιατί η κυβέρνηση αρνείται τον ζωντανό κοινοβουλευτικό έλεγχο -σύμφωνα με τον κανονισμό και το Σύνταγμα- αναγκάζοντας την πρόεδρο της βουλής να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων», επισημαίνται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί -όπως έπραξε και για την παράταση της δανειακής σύμβασης και του προγράμματος- να αποφύγει τη συζήτηση στη βουλή για καυτά θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία, αρκούμενη στην πολιτική των non paper», προσθέτουν.

πηγή: newsit.gr