“Το ελληνικό κοινοβούλιο οφείλει να εκπέμψει ένα ισχυρό και καθαρό μήνυμα: όσοι βουλευτές έχουν χρήματα στο εξωτερικό, είτε σε τραπεζικές καταθέσεις είτε σε φορολογικούς παραδείσους, δεν οφείλουν αλλά υποχρεούνται να τα επαναπατρίσουν. Η καθαρή και αυτονόητη αυτή ζωτική ανάγκη για τη χώρα και την ελληνική οικονομία δεν επιδέχεται ούτε υπεκφυγές ούτε αστερίσκους”.

Τα παραπάνω αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση ο λάκωνας βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ζητώντας την ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή.

“Το επιχείρημα περί νομιμότητας είναι σαθρό και προσχηματικό. Η μεταφορά χρημάτων από βουλευτές στο εξωτερικό αντιστρατεύεται την έξοδό μας από την κρίση. Εξ ου και όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη αυτή πράξη, δεν υποτιμούν μόνο τη νοημοσύνη μας, αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύουν και αντικοινωνική συμπεριφορά” σημειώνει ακόμη ο κ. Γρηγοράκος, εξηγώντας πως “δεν νοείται σε μια χώρα που βιώνει οξεία οικονομική κρίση και η πλειονότητα των πολιτών υπερφορολογείται, υπουργοί, βουλευτές, συγγενικά πρόσωπα πολιτικών αρχηγών να έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους -είτε από νόμιμες είτε από παράνομες δραστηριότητες- σε ξένες χώρες”.

Παράλληλα χαρακτηρίζει προκλητικό και άηθες να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό έλληνες που ανήκουν στην πολιτική τάξη ή συνδέονται μ’ αυτήν, την ώρα που η χώρα χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων για να ανασάνει.