Γρηγοράκος: Σύσκεψη με τις διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων

syskepsi (1)

syskepsi (1)

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο, με τη συμμετοχή των διοικήσεων όλων των υγειονομικών περιφερειών και νοσοκομείων της χώρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Χριστίνα Παπανικολάου και Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.

Βασικό θέμα υπήρξε η αμφίδρομη ενημέρωση για τα οικονομικά των νοσοκομείων, με τον αν. υπουργό να ενημερώνει επισήμως ότι θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις εφημερίες του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων και τις υπερωρίες του διοικητικού προσωπικού. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο τρόπος πληρωμής αλλάζει και οι εφημερίες θα υπογράφονται και θα πληρώνονται εντός δύο μηνών από τη στιγμή που γίνονται.

Κατά τη συζήτηση έγινε επίσης γνωστή η πρόθεση του υπουργείου να μετατρέψει τις άγονες θέσεις ειδικευομένων σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών, ώστε να καλυφθούν ταχύτερα στοχευμένες ανάγκες των νοσοκομείων.

Ο κ. Γρηγοράκος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προέτρεψε να επιταχυνθούν οι κρίσεις των γιατρών, αφού όπως είπε «αν δεν προλάβουμε εντός του 2014 να έχουν μπει οι γιατροί αυτοί στο σύστημα υγείας, με διασφαλισμένα τα κονδύλια για τη μισθοδοσία τους και πάμε για το 2015, αυτές οι θέσεις θα υπολογιστούν στις 1.500 που έχουμε διασφαλίσει για του χρόνου».

syskepsi (2)

Οι διοικητές από την πλευρά τους έθεσαν το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης, όπως και της ολοκλήρωσης των νέων οργανισμών. Το υπουργείο δεσμεύτηκε για ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να αναρτηθούν οι νέοι Οργανισμοί το συντομότερο δυνατό, ενώ για την ενίσχυση υπήρξε διαβεβαίωση πως στο πλαίσιο του εφικτού τα νοσοκομεία θα βοηθηθούν εκ νέου.