Ανακοίνωση της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης για την επίσκεψη του Ειδικού Σχολείου στο χώρο της και τον αποκλεισμό πρόσβασης παιδιού με κινητικό πρόβλημα στον δεύτερο όροφο:

“Σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 είχαμε την ευτυχία να υποδεχτούμε τα είκοσι πέντε παιδιά του Ειδικού Σχολείου Μυστρά, τα οποία ήλθαν για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημέρες Βιβλίου στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης», το οποίο γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Μόνο ο Χρήστος Μ., ένας μαθητής του Ειδικού Σχολείου, δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα, διότι το αναπηρικό αμαξίδιό του δεν χωρούσε στο ασανσέρ κι έτσι δεν ήταν δυνατή η πρόσβασή του στον δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης.

Η απογοήτευση που αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του μικρού Χρήστου, όταν ένιωσε τον αποκλεισμό του από το πρόγραμμα, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ήταν μια πραγματικά δυνατή γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας μας!

Πέρα όμως από το δυσάρεστο αυτό γεγονός, η επίσκεψη του Ειδικού Σχολείου ήταν για όλους μας μια πάρα πολύ ευχάριστη εμπειρία. Εισπράξαμε πολλή αγάπη από τους μαθητές και τις μαθήτριες, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και προσήλωση όλο το πρόγραμμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις του.
Θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους των παιδιών για το έργο που επιτελούν κοντά σ΄ αυτά τα παιδιά!

Και θερμά συλλυπητήρια σ΄ όλους εμάς, τους άλλους, που στερήσαμε από το μικρό Χρήστο κάτι που ήθελε πολύ…”.