Γρυπιώτης: Ευχαριστήριο σε Βαλιώτη και επαφές με υπουργεία

Grypiotis Giannis

Grypiotis Giannis

Τις θερμές του ευχαριστίες προς το δήμαρχο Σπάρτης Ευάγγελο Βαλιώτη, για τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και τεχνικών μέσων στο δήμο Ευρώτα μετά τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο της 21ης Σεπτεμβρίου, απευθύνει μέσω επιστολής ο ομόλογός του Γιάννης Γρυπιώτης.

«Η αρωγή σας ήταν πολύτιμη στο έργο του δήμου Ευρώτα. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την αποκατάσταση μέρους των ζημιών και την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών», σημειώνει ο κ. Γρυπιώτης, που κλείνει με την ευχή να μην ξαναζήσει ο τόπος τέτοιες στιγμές.

Επαφές με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

Αυτή την ώρα ο δήμαρχος Ευρώτα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου πραγματοποιεί διαδοχικές επαφές με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να εκθέσει τα προβλήματα και τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν στο δήμο ύστερα από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

Αρχικά ο κ. Γρυπιώτης επισκέφθηκε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Ηλία Ξανθάκο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη. Στη διάρκεια των συναντήσεων ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους συνομιλητές του τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πληγέντες πολίτες, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμος.

Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για κρατική μέριμνα κι ενίσχυση, καθώς με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους πληγέντες να αποκαταστήσουν με δική τους δαπάνη πλήρως τις ζημιές που υπέστησαν. Ειδικότερα όσον αφορά στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να τονώσουν την αγοραστική κίνηση, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις τεράστιες υλικές ζημιές.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι εξέφρασαν τη θλίψη τους για την πρωτόγνωρη καταστροφή που σημειώθηκε και γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να είναι αρωγοί στις προσπάθειες ανασυγκρότησης κι ανάκαμψης της περιοχής και των κατοίκων της.

Ο δήμαρχος Ευρώτα θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών με υπουργεία και κρατικούς φορείς τις επόμενες ημέρες, ώστε να πετύχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη στα τρέχοντα προβλήματα.