Γυρίσματα στο Παυλοπέτρι από το National Geographic

Όπως διαβαζουμε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου “Τουλίπα Γουλιμή”, από τη Δευτέρα 4 μέχρι και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου βρίσκεται στο Παυλοπέτρι το “National Geographic” της Αυστραλίας, προκειμένου να γυρίσει ντοκιμαντέρ για την αρχαιότερη ενδεχομένως βυθισμένη πολιτεία στον κόσμο.

Στην ομάδα συμμετέχει και ο δρ John Henderson από το πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ, γνωστός από το ερευνητικό πρόγραμμα στο Παυλοπέτρι. Τις δράσεις της ομάδας σε υποβρύχιες και χερσαίες κινηματογραφήσεις εποπτεύει η αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με την αρχαιολόγο κ. Δέσποινα Κουτσούμπα.

Όπως επισημαίνει σε σχόλιό του ο σύλλογος, “σε μια στιγμή που ο ΑΔΜΗΕ και άλλα συμφέροντα σχεδιάζουν τη βαριά βιομηχανοποίηση του τόπου, για ακόμη μια φορά έρχεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον να δηλώσει με την παρουσία του πως αυτός ο τόπος έχει βαριά προίκα και κληρονομιά, που τον κάνουν να αξίζει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Είθε το μήνυμα αυτό να το συλλάβει η τοπική κοινωνία, να γίνει ακόμη πιο συμπαγής και αδιάσπαστη και να υπερασπιστεί τον σπουδαίο τόπο της όπως του αξίζει”.

Ο σύλλογος ευχαρίστησε επίσης την κ. Κουτσούμπα, που επέτρεψε τη φωτογράφιση της ομάδας και των εργασιών της, καθώς και για την άδεια που έδωσε να δημοσιοποιηθεί το γεγονός προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.