Γόνιμος διάλογος στην ανοικτή συνέλευση της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Koumoundouros Panagiwtis

Koumoundouros Panagiwtis

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου η ανοικτή συνέλευση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝΑΣΑ), με τη συμπλήρωση έξι μηνών συμμετοχής της στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης.

Ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παναγιώτης Κουμουνδούρος προχώρησε σε απολογισμό της δράσης του όλη αυτή την περίοδο, καθώς και σε μια σύντομη εισήγηση για το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει ΑΝΑΣΑ στο επόμενο διάστημα για την προώθηση λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα του δήμου.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος για περισσότερες από τρεις ώρες, με κριτική αλλά και ουσιαστικές προτάσεις για πολλά θέματα. Εκφράστηκε η ανησυχία και η αγωνία για την καθυστέρηση στη διαχείριση των σκουπιδιών, ακούστηκαν προβληματισμοί για την έλλειψη τουριστικού και πολιτιστικού σχεδιασμού, για τα προβλήματα υποδομών και δράσεων στην περιφέρεια του δήμου, για το κυκλοφοριακό και την πρόσβαση του πολίτη στο κέντρο της πόλης, έγινε αναφορά στο νέο ενεργειακό σχεδιασμό για το δήμο, στην υπολειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας υγείας, στην ανάγκη για ενίσχυση των κοινωνικών δομών και δράσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε ο σταθερός προσανατολισμός της ΑΝΑΣΑ στον αγώνα και τη διεκδίκηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, απόδοσης οικονομικών πόρων στους δήμους για την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων τους, συμμετοχής του πολίτη στις αποφάσεις του δήμου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η μετατροπή της ΑΝΑΣΑ, πέρα από δημοτική κίνηση, σε εθελοντική κοινωνική δομή αλληλεγγύης κάτω από την ομπρέλα και το συντονισμό της «Αλληλεγγύης για όλους». Έτσι θα στηρίζει εθελοντικά τις κοινωνικές δομές του δήμου, της εκκλησίας ή άλλων εθελοντικών οργανώσεων, θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία του «κινήματος χωρίς μεσάζοντες» στο δήμο μας, μορφών συνεργατικών κοινωνικών δομών παραγωγής και εργασίας.

Η πααράταξη καλεί επίσης όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, τους φίλους και τα μέλη της, να ενισχύσουν από το υστέρημά τους με τρόφιμα, λάδι, χαρτικά, γάλα κ.ά. το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σπάρτης.