Γόντικας: “Ανάγκη έντασης του αγώνα εναντίον των σκουπιδιών”

Συγκέντρωση-συζήτηση της Κομματικής Οργάνωσης Ευρώτα του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (27/7) στη Σκάλα, για τις εξελίξεις της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με ομιλητή το μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκο Γόντικα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γόντικας “οι ευθύνες είναι όλων των κυβερνήσεων, δέκα χρόνια τώρα, της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που έβαλαν πλάτη για να υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί, καθώς και των διάφορων «αριστερών» και «αριστερούληδων» οικολόγων και οικολογούντων που αθωώνουν την ΕΕ και τις κυβερνήσεις”.

Μίλησε ακόμα για «δήθεν βόμβα» σχετικά με το έγγραφο της ΕΕ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Όπως είπε “ο καυγάς γίνεται για το αν θα χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή σε κάθε περίπτωση δώρο-επιχορήγηση στην ΤΕΡΝΑ 66 εκατομμύρια ευρώ”.

Δήλωσε ότι το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο και στην Περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή στάθηκαν συμπαραστάτες στον αγώνα της επιτροπής των κάτοικων του Ευρώτα, ενάντια στα σκουπίδια και τόνισε την ανάγκη έντασης του αγώνα για να μην εφαρμοστεί η ΣΔΙΤ. Τέλος ανέλυσε την πρόταση του ΚΚΕ, η διαχείριση να γίνεται από δημόσιο κρατικό φορέα μακριά όπως είπε “από κάθε ανάμειξη ιδιωτικών συμφερόντων που νοιάζονται μόνο για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους και όχι για την προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων”.