Δέκα σπαρτιατικά/λακωνικά παράδοξα!

pena

γράφει ο φιλόλογος Ιωάννης Χρηστάκης


1. Η πόλη έχει εξαιρετικό και οραματιστή δήμαρχο, αλλά αρκετοί από τους συνεργάτες του φαίνεται να είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

2. Η πόλη με τη μακραίωνη Ιστορία στερείται σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείου.

3. Διοργανώθηκε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, αλλά δεν είδαμε τα ονόματα των μελών αυτής της συντονιστικής επιτροπής που είχε επωμισθεί την οργάνωση της κινητοποίησης (Σε αντίθεση με άλλους νομούς όπου τα μέλη τέτοιων επιτροπών δηλώνονται επώνυμα και με την επαγγελματική τους ιδιότητα επιπλέον).

4. Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έξω από τα γυμνάσια της πόλης μας, στη Γυθείου, ήταν παρκαρισμένα λεωφορεία, φορτηγά και προς πώληση μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που δυσχέραιναν την ομαλή μετακίνηση διδασκόντων, διδασκομένων και οικείων τους. Δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος – ειδικά για τα τελευταία;

5. Απέναντι από το νεότευκτο δικαστικό μέγαρο στέκεται το ερείπιο/πρόγονός του.Κάτι πρέπει να γίνει με το κουφάρι αυτό.

6. Γόνος φαρμακοβιομηχάνων θέλησε να βοηθήσει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της μικρής μας πόλης και -ουσιαστικά- τον διώξαμε με τη συμπεριφορά μας.

7. Φτιάχτηκε εθνικός δρόμος για να μας εξυπηρετήσει, αλλά τελικά ωφέλησε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

8. Ο σιδηρόδρομος δεν έφτασε ποτέ σε αυτήν την πόλη, με αποτέλεσμα να βασιζόμαστε στα γιωταχί και στα ΚΤΕΛ (σαφώς πιο δαπανηρές επιλογές).

9. Τα αγριογούρουνα είναι περισσότερα στην περιοχή μας από άλλες περιοχές της Ελλάδας που θα τις χαρακτήριζα ενδημικές για το συγκεκριμένο είδος.

10. Όλοι παραπονούνται για την ακρίβεια των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών του επινείου (Γύθειο), και όλοι -σχεδόν- εκεί περνούν τις διακοπές τους.

Καλές διακοπές, φίλοι, και να ταξιδεύετε. Καλή ξεκούραση στους ήρωες/εκπαιδευτικούς του νομού μας αλλά και όλης της επικράτειας.