Δέσμευση Βαρβιτσιώτη για τα λακωνικά λιμάνια

Varvitsiwtis

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε μαζί με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ηλία Στρατηγάκο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λακωνίας κ. Σοφία Ροζάκη, τη Δευτέρα 17/3 στο Γύθειο, δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ένα από τα σημαντικότερα λιμενικά έργα στη χώρα.

Ο υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τατούλη να τροποποιηθεί το χωροταξικό του τουρισμού και να ενταχθούν άμεσα τα λιμάνια του Γυθείου και της Μονεμβάσιας στους προορισμούς κρουαζιέρας, τονίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια της περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου με έμφαση στον τουρισμό.

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του χαρακτήρισε τα λιμάνια της Πελοποννήσου βασικό πυλώνα ανάπτυξής της, τόσο σε επίπεδο τουριστικού προϊόντος όσο και εμπορικών μεταφορών. “Η σημαντική προσέλευση κρουαζιερόπλοιων κατά την περσινή τουριστική περίοδο καταδεικνύει και την ορθότητα της επιλογής μας να εντάξουμε το Γύθειο στο δίκτυο λιμένων κρουαζιέρας και τις αυξημένες προοπτικές που αυτό διαθέτει”, τόνισε, και έθεσε στον υπουργό το ζήτημα της δυνατότητας υποδοχής στο Γύθειο και μεγάλων πλοίων, πάνω δηλαδή από 250 μέτρα. “Στόχος είναι να αναπτύξουμε ένα δίκτυο λιμένων της Πελοποννήσου το οποίο θα ενταχθεί στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου”, συμπλήρωσε.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τέλος τον υπουργό ότι ολοκληρώνεται ο φάκελος, προκειμένου, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια της Περιφέρειας για το λιμάνι της Καλαμάτας, να ενταχθεί και το λιμάνι Γυθείου στο διευρωπαϊκό δίκτυο θαλάσσιων μεταφορών.