Δέσμευση ΥΠΑΑΤ για πληρωμές των βιοκαλλιεργητών μέχρι τέλος Οκτωβρίου

viologikes kalliergeies

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέματα την υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση για τις αγορές παραγωγών (farmers markets), τις πληρωμές των βιοκαλλιεργητών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκος Αντώνογλου και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και αντιπροσωπεία των βιοκαλλιεργητών ανά την επικράτεια, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας κ.κ. Δημήτρης Καραμπάσης και Παναγιώτης Αγγελάκος.

Όπως ενημερώνουν οι βιοκαλλιεργητές, η συνάντηση διήρκεσε τρεισήμισι ώρες, έγινε σε καλό κλίμα και υπήρξε κατανόηση από τους αρμοδίους στα θέματα που ετέθησαν. Ως τελικό συμπέρασμα προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεσμεύτηκαν για επίλυση των προβλημάτων αναφορικά με την έκδοση της ΚΥΑ για τις αγορές των παραγωγών μέσω τροπολογίας, με χρονικό ορίζοντα δεκαπέντε ημερών. Επίσης, ανέλαβαν τη δέσμευση για την προσωρινή ομαλή λειτουργία των βιολογικών αγορών μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ και τέλος δήλωσαν ότι γνωρίζοντας πολύ καλά τα θέματα που έχουν προκύψει με τις πληρωμές των βιοκαλλιεργητών και τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα δώσουν λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το γενικό γραμματέα και τους συνεργάτες του υπουργείου για την υπομονή και την κατανόηση που έδειξαν. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους μέχρι την οριστική λύση στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που ετέθη”, δήλωσαν με τη λήξη της συνάντησης οι εκπρόσωποι των βιοκαλλιεργητών.