Δήλωση του Θανάση Δαβάκη για τις εκλογές στη ΝΔ

«Η εσωκομματική διαδικασία της εκλογής του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας -επιτέλους- τελείωσε.
Ήμουν από εκείνους που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος διεξήγαγε έναν έντιμο και ενωτικό προεκλογικό αγώνα, που μας βρίσκει ενωμένους και δυνατούς την επόμενη ημέρα.

Συγχαίρω τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί κατόρθωσε να συνεγείρει και να εκφράσει το αίσθημα που είναι και επιτακτικό αίτημα, για δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ιδεών και πρακτικών στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι υπαρξιακή ανάγκη για την κεντροδεξιά ο ιδεολογικός της επαναπροσδιορισμός. Η μόνιμη αναφορά σε έναν “ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό”, που διατυπώθηκε τη δεκαετία του ’80 και δε λέει ουσιαστικά τίποτε στη νέα γενιά, δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται μεγάλο άνοιγμα στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας με σύγχρονο και πειστικό πολιτικό λόγο, που θα απαντά στην κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Θα στηρίξω το νέο μας αρχηγό, όπως στήριξα και τους προηγούμενους αρχηγούς της παράταξης, χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες.
Μας περιμένουν δυνατοί αγώνες μέσα και έξω από τη βουλή. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για τον τόπο και πρέπει να απομακρυνθεί.
Και αυτό θα γίνει μόνο, όταν κατορθώσουμε να εκφράσουμε την αξιόπιστη πολιτική λύση στο δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός».