Δήμαρχος Ευρώτα για τα κρούσματα κορωνοϊού: “Οι πολίτες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους χωρίς ακρότητες”

koronoios

Όπως ενημέρωσε ο δήμος Ευρώτα, τα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά στον ιό Covid-19, βρίσκονται σε καραντίνα στις οικίες τους και παρακολουθούνται στενά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα τα 26 νέα κρούσματα αφορούν αλλοδαπούς εργάτες γης και συνδέονται με τα δυο αρχικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή.

“Δεν συντρέχουν λόγοι πανικού στους κατοίκους και διασποράς ψευδών ειδήσεων”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει διευκρινίζοντας πως την αποκλειστική εκ του νόμου διαχείριση για την πορεία της πανδημίας και την χαρτογράφηση των κρουσμάτων, την έχει ο ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολικής Προστασίας. “Ο δήμος και η περιφέρεια εμπλέκονται στο βαθμό που μπορούν να συνδράμουν τους παραπάνω φορείς.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, Σάββατο 26/9 συνεδρίασε το συντονιστικό τοπικό όργανο του δήμου Ευρώτα υπό τον δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις και να καθορισθούν περαιτέρω οι ενέργειες του δήμου για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Καλούνται οι πολίτες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, χωρίς ακρότητες και χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Επίσης, καλούνται να εστιάσουν στα μέτρα πρόληψης και στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News