Δήμος Ελαφονήσου: Προτάσεις ενίσχυσης των σχολικών μονάδων

sxoleio

sxoleio

Ενίσχυση του δημοτικού σχολείου με έναν επιπλέον δάσκαλο, δηλαδή μετατροπή του από τριθέσιο σε τετραθέσιο, καθώς και ίδρυση β’ λυκειακής τάξης προσαρτημένης στο Γυμνάσιο Ελαφονήσου ζητά με επιστολή της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιδήμαρχος Ελαφονήσου κ. Μαρία Αρώνη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, “η αναπτυξιακή πορεία της Ελαφονήσου έχει οδηγήσει σε μία σταδιακή και σταθερή αύξηση του πληθυσμού της. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τις δύο τελευταίες απογραφές. Οι νέες οικογένειες που επιλέγουν το νησί ως τόπο μόνιμης κατοικίας διαρκώς πληθύνονται, οδηγώντας αντίστοιχα σε αύξηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι μόνο για το τρέχον έτος μεταγράφηκαν πέντε μαθητές στα σχολεία μας. Οι προαναφερθείσες αυξητικές τάσεις στον αριθμό του μαθητικού δυναμικού είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν με αμείωτο αν όχι μεγαλύτερο βαθμό σε βάθος πενταετίας. Αυτό ενισχύεται και από τις τάσεις αποκέντρωσης των κατοίκων της πρωτεύουσας και μετεγκατάστασής τους σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον και προοπτική απασχόλησης όπως είναι η Ελαφόνησος. Στην Ελαφόνησο λειτουργεί νηπιαγωγείο, τριθέσιο δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και τη φετινή σχολική χρονιά ιδρύθηκε και λειτουργεί α’ λυκειακή τάξη. Οι προϋποθέσεις σε πληθυσμιακά κριτήρια (αριθμός μαθητών) που οφείλουν να πληρούν τα τετραθέσια δημοτικά σχολεία, πλέον καλύπτονται για το δήμο. Επιπλέον, οφείλουμε να δώσουμε το δικαίωμα στους μαθητές που αυτή τη σχολική χρονιά φοιτούν στην α’ λυκείου της Ελαφονήσου να συνεχίσουν ομαλά τις σπουδές τους στο νησί”.

Σε άλλη επιστολή της προς τον περιφερειακό διευθυντή Παιδείας Πελοποννήσου κ. Πέτρο Μισθό, η αντιδήμαρχος αιτείται τη δημιουργία οργανικής θέσης καθηγητού αγγλικής γλώσσας στο γυμνάσιο, η οποία θα δύναται να καλύψει και τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου, καθώς όπως αναφέρει “δεδομένου ότι η τοπική οικονομία της Ελαφονήσου στηρίζεται στον τουρισμό, είναι επιτακτική η ανάγκη εκμάθησης ξένων γλωσσών από μικρή ηλικία, γεγονός το οποίο συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος”.