Δήμος Ελαφονήσου: Χορηγία rapid tests σε μονάδες υγείας του νομού

φωτό αρχείου

Στην προμήθεια 685 rapid tests προχώρησε ο δήμος Ελαφονήσου προκειμένου να καταστεί έτοιμος σε περίπτωση ανάγκης ελέγχου και διαχείρισης τυχόν ύποπτων κρουσμάτων. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε χορηγία μέρους αυτών προς ενίσχυση των μονάδων υγείας της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα, 100 rapids tests να δοθούν στο νοσοκομείο Μολάων και 85 rapid tests στο κέντρο υγείας Νεάπολης. Τα υπόλοιπα θα διατίθενται τμηματικά στο ΠΠΙ Ελαφονήσου για δυνητικές ίδιες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

Όπως δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Έφη Λιαρου “Η έλευση του χειμώνα, που συνοδεύεται αναπόφευκτα με την παραμονή μας σε κλειστούς χώρους, με τις εποχικές ιώσεις αλλά και τις αγροτικές εργασίες της ελαιοσυγκομιδής με μετακινούμενους εργάτες γης, αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του covid-19 και απαιτεί εγρήγορση, συνεχή ενημέρωση και τήρηση όλων των οδηγιών της Πολιτείας.

Το μήνυμα τούτης της εξίσου δύσκολης περιόδου είναι συνέπεια, πειθαρχία και αυτοπροστασία προς όφελος εαυτών και οικείων”.