Δήμος Ευρώτα: Ζητά παρέμβαση ώστε να ανοίξουν οι αγορές αγροτικών προϊόντων

Επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τους τοπικούς βουλευτές και την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέστειλε ο δήμος Ευρώτα, με αντικείμενο τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της περιοχής εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης και των εξαιρετικά χαμηλών τιμών των προϊόντων τους.

“Μεταφέρουμε ως δήμος την απόγνωση των παραγωγών εσπεριδοειδών της περιοχής μας εξαιτίας της απόλυτης απουσίας εμπορίας και γενικότερα απορρόφησης των προϊόντων της εποχής (ορτανίκ, βαλέντσια κ.ά.)”, σημειώνει ο υπογράφων την επιστολή αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπόλλας. Όπως επίσης εξηγεί, οι παρατεταμένες απεργίες καίριων κλάδων της οικονομίας, το κλείσιμο των δρόμων, οι τραπεζικοί περιορισμοί και το προσφυγικό ζήτημα παρεμποδίζουν τις εξαγωγές και εξαφανίζουν παραδοσιακές αγορές. “Δεν είναι λογικό να είμαστε εμείς τα μόνιμα θύματα, μετά και τον μίζερο τρόπο αποζημίωσης των ίδιων παραγωγών από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του περασμένου χρόνου”, υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος, και ζητά παρέμβαση των αρμοδίων ώστε να ανοίξουν οι αγορές και να προωθηθεί η κοινωνική απόσυρση με παράλληλη διευκόλυνση του τρόπου που αυτή πραγματοποιείται.

Εξάλλου, όπως καταλήγει η επιστολή, “η διασφάλιση της παραγωγής και η προώθηση των προϊόντων δεν είναι μόνο προς το συμφέρον των παραγωγών. Αποτελεί προϋπόθεση εξόδου από την κρίση”.