Δήμος Μονεμβασίας: “Πολιτισμός ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία της κρίσης” (δείτε όλες τις θερινές εκδηλώσεις)

Ο δήμος μας και φέτος καταθέτει τη δική του πολιτιστική πρόταση ως αντίδοτο στη διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας, επιλέγοντας τον Πολιτισμό ως ένα από τα πλέον ασφαλή μονοπάτια υπέρβασης της κρίσης. Ο πολιτισμός είναι έκφραση ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δύναμη, ενέργεια, προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού, σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του δήμου Μονεμβασίας. Δεν θεωρούμε τον πολιτισμό πολυτέλεια. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει όχημα για αλλαγή κλίματος, μέσον για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προσφορά μιας δημιουργικής διεξόδου από τα σύγχρονα κοινωνικά αδιέξοδα. Επιδίωξή μας είναι, όχι απλά η διασκέδαση, αλλά η αληθινή ψυχαγωγία των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του δήμου, από τα μεγάλα κέντρα ως στις μικρές γραφικές παραλίες του και ως το πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό του.

Στον σχεδιασμό των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων προσπαθήσαμε να πετύχουμε έναν συνδυασμό δράσεων που να συνδέεται με την ανάδειξη του φυσικού τοπίου, της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας.

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πια καθιερωμένες ως θεσμοί, βασίζεται σε δομές του δήμου, πολιτιστικούς φορείς, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ομάδες ερασιτεχνών καλλιτεχνών και πολλούς εθελοντές. Όλοι ξεπερνούν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους (τις προσδοκίες μας) σε διάθεση και προσφορά, και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας υποστηρίζει και υπηρετεί τη συλλογική διάθεση που διαπιστωμένα υπάρχει στον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης ποιοτικών πρωτοβουλιών. Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας έγινε με χορηγίες επαγγελματιών της περιοχής μας, και τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας.

Ξεφυλλίζοντας το φυλλάδιό μας θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μια ευρεία γκάμα απαιτήσεων. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παιδικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, αθλητικές δραστηριότητες, εκθέσεις, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσουν όμορφες και δροσερές καλοκαιρινές στιγμές.

Σας καλούμε λοιπόν να χαρείτε κάθε στιγμή αυτού του πολιτιστικού καλοκαιριού, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό συνταίριασμα ήχων, εικόνων, συμβολισμών και συναισθημάτων.

Με εκτίμηση,
Η πρόεδρος του Ν.Π.
Παναγιώτα Αλειφέρη