Δήμος Σπάρτης: Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων

apozimiwsi portokalia

apozimiwsi portokalia

Ο ΕΛΓΑ με ανακοίνωσή του καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις έως και την Τρίτη 30/9/2014, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος–Δεκέμβριος 2011 (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»).

Στο δήμο Σπάρτης μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις μόνο για απώλεια φυτικής παραγωγής για:

1. Την καλλιέργεια εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ) για ζημιά που προκλήθηκε από τον παγετό στις 10/3/2011.

2. Την καλλιέργεια ελιές καλαμών – επιτραπέζιες για ζημιά που προκλήθηκε από το ίδιο ζημιογόνο αίτιο.

Οι αιτήσεις (φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) θα υποβάλλονται ατελώς στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ, από τις 8.00′ έως τις 14.00′ (εργάσιμες ημέρες), στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων (ανάλογα με την έδρα της εκμετάλλευσης) ως εξής: Σπάρτη (παλαιό δημαρχείο), Μαγούλα (τέως κοινοτικό γραφείο), Ξηροκάμπι, Σελλασία, Γκοριτσά, Καστόρι, Καρυές.

Τα σχετικά έντυπα (αναλυτική ανακοίνωση ΕΛΓΑ, ΚΥΑ, δικαιούχοι, απαραίτητα δικαιολογητικά, προϋποθέσεις κλπ) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Σπάρτης (www.sparti.gov.gr), στα δημοτικά καταστήματα, τα ΚΕΠ, το Γραφείο Δημότη και στην ιστοσελίδα ΕΛΓΑ (www.elga.gr), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες.