Σε δύο από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, την ΙΤΒ στο Βερολίνο και τη ΜΙΤΤ στη Μόσχα, έλαβε μέρος ο δήμος Σπάρτης στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του για το 2017.

Η ΙΤΒ πραγματοποιήθηκε από 8 έως 12 Μαρτίου και το δήμο εκπροσώπησαν οι υπάλληλοι Χρήστος Μητράκος και Πολύδωρος Αλεξάκης. Στην ΙΤΒ συμμετείχαν φέτος 10.000 εκθέτες από 187 χώρες. Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού ήταν ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Βάσει των στοιχείων που μέχρι τώρα παρουσίασαν στην έκθεση οι μεγαλύτεροι tour operators της Γερμανίας, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των γερμανών μετά την Ισπανία. Οι προβλέψεις για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία είναι εξαιρετικές, καθώς αναμένεται αύξηση περίπου 30-35%. Μεγάλη αύξηση προβλέπουν και για την Πελοπόννησο.

Ο δήμος Σπάρτης φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, καθώς και ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Στην έκθεση ΜΙΤΤ (14-16 Μαρτίου) υπήρξε εκπροσώπηση του δήμου στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς στη Μόσχα βρέθηκαν o δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης και ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης Χρήστος Αλεξάκος.

Επόμενος σταθμός για την τουριστική προώθηση του δήμου Σπάρτης θα είναι η έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο (2-4 Απριλίου).