Δήμος Σπάρτης: Πάγωμα και μείωση δημοτικών τελών για το 2018

Παρά τη διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ο δήμος Σπάρτης προβαίνει σε “πάγωμα” αλλά και ελάφρυνση φόρων στους δημότες, που υφίστανται τις συνέπειες της πολυετούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Ύστερα από πρόταση του δημάρχου, προκειμένου να υπάρχει ίση μεταχείριση ανάμεσα στους κατοίκους όλων των τοπικών κοινοτήτων, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για το 2018 τη μείωση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων στις ΤΚ της δημοτικής ενότητας Σπαρτιατών (Αμύκλες, Αφυσσού, Καλύβια Σοχάς και Κλαδάς). Έτσι ο φόρος διαμορφώνεται από 0,09 ευρώ/τμ σε 0,04 ευρώ/τμ, δηλαδή στο κατώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, όπως ισχύει και στις ΔΕ Πελλάνας, Οινούντος, Φάριδος, Θεραπνών, Μυστρά και Καρυών, όπου παραμένει σταθερός χωρίς αύξηση.

Από το 2015 εξάλλου η δημοτική αρχή υπενθυμίζει πως έχει πραγματοποιήσει μειώσεις και στα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων πλατειών της ΔΕ Μυστρά και της ΔΕ Σπαρτιατών (χρήση πεζοδρομίων, πλατειών και πεζόδρομων).

Τέλος, αμετάβλητα για μία ακόμη χρονιά παραμένουν το ημερήσιο τέλος των λαϊκών αγορών, τα τέλη παρεπιδημούντων και ο ενιαίος συντελεστής τέλους ακίνητης περιουσίας.