Ο δήμος Σπάρτης είναι ανάμεσα σε εκείνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, η οποία εκδηλώθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος κ. Βαλιώτης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Φλώρος σε συνεργασία με όλους τους αντιδημάρχους κινητοποίησαν το επιχειρησιακά εμπλεκόμενο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα που εκδηλώθηκαν σε υποδομές (οδικό δίκτυο και δίκτυα ύδρευσης κυρίως), ενώ υπήρξαν και πολλά περιστατικά με πτώσεις δένδρων που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ενώ έχουν εντοπιστεί και πολλά σημεία με πεσμένα δένδρα.

Ο μηχανισμός του δήμου βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου σε πλήρη κινητοποίηση. Στη διάρκεια της ημέρας, επειδή τα μηχανήματα και το διαθέσιμο προσωπικό δεν επαρκούσαν για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος ενεργοποίησε το μνημόνιο συνεργασίας με τους ιδιώτες προκειμένου να διατεθούν περισσότερα μηχανήματα.

Εξάλλου, ο κ. Βαλιώτης έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κηρυχθεί το σύνολο του δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Οι τελευταίες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους την αποκατάσταση.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τους εργαζομένους του δήμου και της ΔΕΥΑΣ για τη βοήθεια, την άμεση ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία αυτές τις δύσκολες ημέρες.