Δήμος Σπάρτης: Συστάσεις για μια καθαρή λαϊκή αγορά

dimos Spartis logo

laiki agora

Στη βελτίωση της κατάστασης της Σπάρτης και στη διατήρηση μιας καθαρής και όμορφης εικόνας της στοχεύει ανακοίνωση του δήμου που απευθύνεται στους αδειούχους πωλητές της λαϊκής.

Ο δήμος οφείλει να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να διατηρεί καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό τους αμέσως μετά το πέρας ωραρίου λειτουργίας της. Από την πλευρά του, παρακαλεί τους παραγωγούς τα εξής:

Να τηρούν την καθαριότητα και την ευταξία των χώρων που καταλαμβάνουν οι πάγκοι πώλησης των προϊόντων τους.

Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να διατηρούν σε ειδικούς κλειστούς κάδους ή καλά κλεισμένες σακούλες τα απορρίμματα που παράγουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον με τη ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων και ιδίως ευπαθών προϊόντων ή ειδών που αλλοιώνονται εύκολα (πχ φύλλα λαχανικών κτλ), καθώς και ειδών συσκευασίας (χαρτόκουτα, τελάρα, πλαστικά κ.ά.).

Να μην εγκαταλείπουν υπολείμματα προϊόντων ή συσκευασιών στους χώρους γύρω από τους πάγκους ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο της λαϊκής αγοράς, εκτός κάδων ή σάκων.

Να απομακρύνουν χωρίς καθυστέρηση τους πάγκους πώλησης των ειδών τους και τα προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί, τηρώντας το προκαθορισμένο νόμιμο ωράριο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς (7.00΄πμ – 2.30΄μμ το χειμώνα & 6.30΄πμ – 2.30΄μμ το καλοκαίρι).