Δήμος Σπάρτης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη

Απόσπασμα από τα πρακτικά συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης της 6ης Φεβρουαρίου:

“Ο κ. δήμαρχος [σ.σ. Β. Βαλιώτης] έθεσε υπόψη την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, και δικάζεται γιατί υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά ομόφωνα να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, καθώς και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Εξάλλου, το ένα μετά το άλλο, δημοτικά συμβούλια της χώρας εκδίδουν ψηφίσματα υπέρ του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και ζητούν να σταματήσει η δίωξή του.

Στη συνέχεια ο κ. δήμαρχος πρότεινε την υιοθέτηση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Αργειτάκος Σταύρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες», δήλωσε ότι συμφωνεί και το στηρίζει.
Ο κ. Κουμουνδούρος Παναγιώτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ», δήλωσε ότι συμφωνεί.
Ο κ. Βουνάσης Αλέξανδρος δήλωσε ότι τον εκφράζει το ψήφισμα που κατέθεσε ο ίδιος και απέχει από το ψήφισμα της ΚΕΔΕ.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κοκκορός Ευστράτιος δήλωσε «κανένα ψήφισμα δεν ψηφίζω, η δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο κόμμα».
Ο δημοτικός σύμβουλος Μαντζουράνης Ιωάννης δήλωσε ότι είναι πιο σωστό το ψήφισμα του δήμου Χαϊδαρίου, το οποίο και υιοθετεί.
Ο δημοτικός σύμβουλος Δημητρόπουλος Χρήστος δεν ψηφίζει κανένα ψήφισμα.
Ο δημοτικός σύμβουλος Καρμοίρης Ιωάννης δεν ψηφίζει κανένα ψήφισμα.

Στη συνέχεια ο κ. πρόεδρος πρότεινε στο Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά. Το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη του τα ανωτέρω

Αποφασίζει: Κατά πλειοψηφία

Εκδίδει ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και καταδικάζει την παραπομπή του σε δίκη, στις 13 Φεβρουαρίου (…) Απαιτεί να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, καθώς και να αναληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες”.