Δίκτυο αλληλεγγύης και υποστήριξης για τους συνταξιούχους της Λακωνίας

syntaxiouxoi

Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας επιδιώκει να οργανώσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και υποστήριξης στους συνταξιούχους της Λακωνίας αλλά και όποιας οικογένεια το έχει ανάγκη και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6973311811 (Βασίλης Σαραντόπουλος) και 27310 89106 (Στάθης Σταθόπουλος). Συνιστούν επίσης σε όλους να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και της κοινής λογικής για την προστασία όλων και ειδικότερα των ηλικιωμένων που είναι στις ευπαθείς ομάδες.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κατακρίνουν την απόφαση του Νομικού Πρόσωπου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης για διπλασιασμό της ετήσιας οικονομικής συνδρομής των μελών ΚΑΠΗ από πέντε σε δέκα ευρώ. Μάλιστα η αρχική εισήγηση της προέδρου ήταν ο τριπλασιασμός του ύψους της συνδρομής, ήτοι 15 ευρώ. Όπως αναφέρουν “πόσο τέλος πάντων θα κερδίσει ο δήμος από αυτή την αύξηση; Ή μήπως είναι σημάδι για άλλες αυξήσεις; Όπως το νερό ή τα τέλη. Δεν μπορούσαν τουλάχιστον να περιμένουν μέχρι να ανοίξει το ΚΑΠΗ και να βάλουν τότε το θέμα; Χρήματα έχει ο δήμος για φιέστες αλλά όχι για τους συνταξιούχους. Καμία αύξηση στην συνδρομή του ΚΑΠΗ. Μείωση των τελών του δήμου ή και ακύρωση για τους φτωχούς συνταξιούχους (όπως κάνει ο δήμος Πατρέων). Καμία διακοπή ύδρευσης ή/και ηλεκτρισμού προπάντων την περίοδο της κρίσης σε λαϊκές οικογένειες και συνταξιούχους”.

Επιπλέον ζητούν: “να μην υπάρχει καθυστέρηση απονομής συντάξεων που εκκρεμούν λόγω της υποστελέχωσης των ταμείων αυτή την περίοδο. Ειδικά τώρα που πολλοί εξαρτώνται από αυτές τις (πενιχρές) συντάξεις.

Την επαναφορά του δώρου Πάσχα για τους συνταξιούχους. Έχουμε πληρώσει για αυτά τα «δώρα».

Να σταματήσει η υποκριτική «κριτική» για τις ουρές στις τράπεζες από ηλικιωμένους που δεν έχουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσα.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή από την παγκόσμια πανδημία και τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε:

Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.

Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία. Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς”.