Δαβάκης – Γαβρόγλου σήμερα στη Βουλή για τη Νοσηλευτική Σπάρτης και τα κενά στα σχολεία (video)

Την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής της Σπάρτης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο Θανάσης Δαβάκης σήμερα στη βουλή.

Κατά την ομιλία του ο βουλευτής εξέθεσε τους λόγους που δικαιολογούν την παραμονή της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη και ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό να επιδείξει πολιτική βούληση για την αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης, ούτως ώστε να ασκείται απρόσκοπτα η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του τμήματος.

Ο υπουργός απάντησε ότι δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, καθώς έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για να μελετήσει το ζήτημα και αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Στη δευτερολογία του ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε την αναγκαιότητα της παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, που είναι συνυφασμένη με την αναβάθμιση της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών, η οποία αποτελεί βασική ευθύνη της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου Υγείας, ζητώντας από τον κ. Γαβρόγλου την παρέμβασή του σε αυτό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε διάφορες σχολικές μονάδες της Λακωνίας, κάνοντας λόγο για επείγον πρόβλημα και ζητώντας από τον κ. Γαβρόγλου να παρέμβει για την άμεση επίλυσή του.

Στην απάντησή του ο τελευταίος δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προσπαθειών αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Σπάρτης, προτού η Πολιτεία καταφύγει στη «δραματική», όπως τη χαρακτήρισε, λύση της απομάκρυνσής της από την πόλη.

Όσον αφορά το θέμα των εκαπιδευτικών κενών, ο υπουργός απάντησε στον λάκωνα βουλευτή ότι «από τη Δευτέρα θα λυθεί το θέμα των κενών σε όλη την Ελλάδα».

Δείτε το σχετικό βίντεο: