Δαβάκης – Κονιόρδου συζήτησαν στη βουλή για τους φύλακες αρχαιοτήτων της Λακωνίας (vid)

Την επαρκή στελέχωση με φυλακτικό προσωπικό για τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας, ώστε να είναι ανοικτοί στους επισκέπτες, ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του σήμερα το πρωί στη βουλή ο Θανάσης Δαβάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε στην παριστάμενη υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου το ζήτημα του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης Βοιών, ενός μουσείου-στολίδι για την ευρύτερη περιοχή των Βατίκων, το οποίο κινδυνεύει να μείνει κλειστό εξαιτίας της μη πρόσληψης -κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης προσλήψεων για τους επόμενους επτά μήνες- ημερήσιου φύλακα. Ο κ. Δαβάκης έκανε λόγο για κακή διαχείριση του φυλακτικού προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αρκετά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι να παραμένουν κλειστοί κατά τη θερινή περίοδο, οπότε αυξάνεται κατακόρυφα η επισκεψιμότητά τους.

Στην απάντησή της η κ. Κονιόρδου επανέλαβε ότι έγινε πρόβλεψη για την πρόσληψη 20 εποχιακών φυλάκων, με επτάμηνη σύμβαση, για τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας (19 για το Μυστρά και 1 για το Γεράκι), παραδεχόμενη ότι για την περίπτωση της Νεάπολης θα αντιμετωπιστεί προσωρινά το ζήτημα με την απόσπαση ενός εργαζομένου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για να κρατάει ανοικτό το μουσείο, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθεί ένας ημερήσιος φύλακας από τη δεύτερη φάση προσλήψεων του υπουργείου Πολιτισμού επιπλέον 400 φυλάκων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να προσληφθούν πριν τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: