Δαβάκης: Μειωμένα ποσά επιδοτήσεων για τους Λάκωνες παραγωγούς

DavakisΤην άμεση παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν με την πληρωμή της βασικής ενίσχυσης του 2018 εξαιτίας κυρίως των δασικών χαρτών ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Δαβάκης επισημαίνει ότι πολλοί λάκωνες παραγωγοί πήραν λιγότερα χρήματα από αυτά που περίμεναν, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί σχετικά με την πληρωμή και άλλων αγροτικών ενισχύσεων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα (εξισωτική, συνδεδεμένες κλπ).

“Φέτος, τα προβλήματα προέκυψαν τόσο από τον έλεγχο επιλεξιμότητας των αγροτεμαχίων μέσω τηλεπισκόπησης που πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο τμήμα της Λακωνίας, όσο κυρίως και από την ανάρτηση των δασικών χαρτών” σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, έναν χρόνο πριν, “για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε η κυβέρνηση τη διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών”.

Ζητά λοιπόν από τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη να τον πληροφορήσει τα εξής:

  • Πόσοι λάκωνες παραγωγοί πληρώθηκαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης του 2018 και ποιο είναι το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε.
  • Αντίστοιχα, πόσοι λάκωνες παραγωγοί πληρώθηκαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης του 2017 και ποιο είναι το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε.
  • Πόσοι λάκωνες παραγωγοί δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης του 2018 και για ποιο λόγο.
  • Πόσοι λάκωνες παραγωγοί δεν πληρώθηκαν ή πληρώθηκαν με μειωμένα ποσά εξαιτίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών.
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
  • Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία των ενστάσεων.
  • Εάν θα πραγματοποιηθούν πληρωμές επιδοτήσεων για παρελθόντα έτη το προσεχές διάστημα.