Δαβάκης: “Να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα για την πυρκαγιά του 2015 στα Βάτικα”

kammeno topio

Την κατάθεση του πορίσματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Βάτικα τον Ιούλιο του 2015 ζήτησε σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Στις 17 Ιουλίου 2017 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στα Βάτικα Λακωνίας, χωρίς ακόμη οι κάτοικοι της περιοχής να γνωρίζουν τους υπαίτιους και τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν σε αυτόν τον όλεθρο. Συγκεκριμένα, παρά τις διαρκείς και έντονες προσπάθειες φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπως για παράδειγμα η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, το σχετικό πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της διαδικασίας επούλωσης των πληγών των βατικιωτών, μετά από μία τόσο μεγάλη καταστροφή.

Συνεπώς ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Έχει ολοκληρωθεί, δύο χρόνια μετά, το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή των Βατίκων Λακωνίας και αν ναι τι περιλαμβάνει αυτό;

2. Να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα.