Δαβάκης προς Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: “Η αλήθεια είναι πικρή αλλά πρέπει να λέγεται…”

trakter

trakter

Άμεση ήταν η απάντηση του Θανάση Δαβάκη στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα επίσημα στοιχεία που αυτή κοινοποίησε σχετικά με τις αγροτικές πληρωμές που έγιναν στο νομό μας από τις αρχές του έτους.

Όπως αναφέρει ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, “κατανοούμε την αμηχανία που προκαλούν οι απαντήσεις των κυβερνώντων στις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, οι οποίες μεταφέρουν κάθε φορά, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, την αγανάκτηση των λακώνων αγροτών για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων τόσο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από τον ΕΛΓΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας προκαλεί όμως το κοινό αίσθημα, διότιδίνει μια εικόνα εύρυθμης λειτουργίας και κανονικότητας. Μας δίνει την αίσθηση ότι οι λάκωνες αγρότες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ορισμένοι θέλουν να παρουσιάζουν και βοά ο τόπος για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο, για τις πληρωμές που θα γίνονταν αλλά ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις εκκρεμότητες στην πληρωμή της εκκαθάρισης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014, που αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος των λακώνων αγροτών, καθώς επίσης και τις αποζημιώσεις για τα ΠΣΕΑ του 2011 και τον παγετό του 2015, που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Επιπλέον αναφέρουμε ότι πρόσφατα έγιναν οι πληρωμές (όπως πχ τα βιολογικά του 2012) που αφορούσαν αρκετούς λάκωνες αγρότες, δηλαδή εννέα και πλέον μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωνε σε απάντηση σχετικής μας ερώτησης (449/4-3-2015) ότι η εξισωτική του 2014 θα πληρωνόταν τέλη Μαΐου του 2015 και οι συμπληρωματικές πληρωμές προηγουμένων ετών θα καταβάλλονταν στις αρχές του Μαΐου. Στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. υπουργού…

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι η έλλειψη αξιοπιστίας στα λόγια και στις εξαγγελίες της, καθότι όλα έχουν διαψευστεί, γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το κατά πόσο θα τηρηθούν αυτά που υπόσχεται ο κ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την απρόσκοπτη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2015 περί τα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Θέλω να πω στους συμπολίτες της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι το αγροτικό ζήτημα δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται, όσο σκληρή και αν είναι, γιατί μσς κάνει καλύτερους…”.