Δαβάκης: Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις των καταστροφών στο Δήμο Ευρώτα;

Επίκαιρη ερώτηση, που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες στη βουλή, έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών ο Θανάσης Δαβάκης, με θέμα την οικονομική στήριξη του δήμου Ευρώτα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές της τελευταίας διετίας (ανεμοστρόβιλος και πλημμύρες).

Όπως υπενθυμίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οικείος δήμος έχει αιτηθεί προς το υπουργείο τη λήψη πρόσθετης επιχορήγησης 2.000.000 ευρώ για την εκτέλεση σειράς έργων, όπως η αποκατάσταση της επαρχιακής και αγροτικής οδοποιίας, ο καθαρισμός των ρεμάτων με σκοπό την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας νέων πλημμυρών, η επισκευή του δημοτικού σταδίου Βλαχιώτη, καθώς επίσης και η αποκατάσταση του οικισμού των ρομά που διαβιούν στην περιοχή. Ταυτόχρονα, οι δημοτικές αρχές ζήτησαν την απλοποίηση των διαδικασιών και των όρων για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πολίτες που επλήγησαν από τις θεομηνίες.

Παράλληλα, σημειώνει ο κ. Δαβάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο ΥΠΕΣ με την παρουσία των συναρμοδίων υπουργών και των τοπικών φορέων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Ωστόσο, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Ευρώτα, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα υπήρξαν πενιχρά.