Δαβάκης: Χαιρετίζω την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα πορτοκάλια

Davakis

Δέσμη προτάσεων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023 – 2027, κατέθεσε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με την κατάθεση του στρατηγικού σχεδίου από τη Χώρα μας.

Ο Λάκωνας βουλευτής καταρχάς χαιρέτισε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα πορτοκάλια, μια εξέλιξη που αφορά άμεσα και τους παραγωγούς πορτοκαλιών της Λακωνίας.

Με την ευκαιρία όμως αυτή, ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την εφαρμογής μίας ολιστικής πολιτικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής από την ανατίμηση του αγροτικού ρεύματος, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των εφοδίων κ.α.

Σχετικά με την ΚΑΠ, ο Θανάσης Δαβάκης πρότεινε ιδιαίτερα την ενίσχυση της μελισσοκομίας, της βιολογικής γεωργίας και άλλων φιλοπεριβαντολογικών εργασιών, καθώς επίσης και την ενίσχυση των μικρών αιγοπροβατοτρόφων με τις μικρές εκτατικές εκμεταλλεύσεις.

Κλείνοντας, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι αδικίες που παρατηρήθηκαν στην πληρωμή της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς, η οποία έχει αντίκτυπο και στην ενίσχυση των βιολογικών προϊόντων.