Δαφνί: Επιτυχημένο το 2ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά

tournoua Dafni (5)

tournoua Dafni (5)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος στο δημοτικό σχολείο Δαφνίου το “2ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Δαφνίου Λακωνίας”.

Το κλίμα που επικράτησε ήταν ιδιαίτερα καλό και ο αρκετά μεγάλος αριθμός συμμετοχών επιβράβευσε τις προσπάθειες των διοργανωτών. Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος και Αναστάσιος Νταλιάνης, καθώς και ο προπονητής της Σκακιστικής Ομάδας Σπάρτης κ. Γιώργος Κωστιάνης.

Οι συμμετέχοντες στην α’ κατηγορία ήταν είκοσι πέντε και στη β΄ δεκαεπτά. Αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξαν αρκετές συμμετοχές από τις σκακιστικές ομάδες της Σπάρτης και της Τρίπολης, καθώς και πολλοί φίλοι του αθλήματος από το Γεράκι, το Έλος και άλλα χωριά του νομού.

tournoua Dafni (9)

Νικητής στην α΄ κατηγορία αναδείχθηκε ο Γιώργος Κωστιάνης, που σημείωσε έξι νίκες χωρίς καμία ισοπαλία ή ήττα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Βλάσσης Μπουρνάκας και στην τρίτη ισοβάθμισαν ο Μάριος Βαμβακάρης και η Μαριάννα Γούργαρη.

Το 2ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά, που αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια μύησης των νέων του νομού στο μαγικό χώρο του σκάκι, απέσπασε τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων.

tournoua Dafni (1)

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στον Γιώργο Κωστιάνη για την πολύτιμη υλική -και όχι μόνο- βοήθεια που προσέφερε, στους Γιάννη Δρούσια και Γιάννη Κουτούζωφ για όλη τους την υποστήριξη, στα μέλη των σκακιστικών ομάδων Τρίπολης και Σπάρτης, καθώς και σε όλους τους φίλους του αθλήματος που τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά. Εξάλλου, συγχαρητήρια αποδόθηκαν και στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τη Σκακιστική Ομάδα Δαφνίου για την άρτια διοργάνωση αυτής της πρωτόγνωρης εκδήλωσης για την περιοχή.

Ευχή όλων το σκακιστικό τουρνουά στο Δαφνί να γίνει σιγά-σιγά παράδοση και να καθιερωθεί η ετήσια πραγματοποίησή του.

tournoua Dafnitournoua Dafni (2)tournoua Dafni (3)tournoua Dafni (4)tournoua Dafni (6)tournoua Dafni (7)tournoua Dafni (8)tournoua Dafni (11)tournoua Dafni (10)