Δείτε πόσα θα πληρώσετε σε τέλη κυκλοφορίας

teli kykloforias

“Η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 είναι η καλύτερη απάντηση”, υποστηρίζει η νομαρχιακή επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, “στην παραπληροφόρηση και την καταστροφολογία που επέλεξε μερίδα των ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα, για προφανείς λόγους”. Δείτε τις φετινές αλλαγές:

Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά (έως 2010)

pinakas

“Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας γίνονται με ξεκάθαρη κατεύθυνση τη δίκαιη αναδιανομή των υποχρεώσεων των πολιτών”, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “ώστε να ελαφρυνθούν οι κάτοχοι οχημάτων κατασκευής άνω των δέκα ετών, που έχουν χάσει αρκετή από την εμπορική τους αξία. Οι αυξήσεις είναι της τάξεως των 15-60 ευρώ ανά κλίμακα”. Όπως υπογραμμίζει επίσης, “συνολικά, το πλήθος των οχημάτων που θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των οχημάτων που θα έχουν μια μικρή αύξηση”.

Σε σχέση με τα τέλη βάσει της εκπομπής ρύπων, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διάψευση των υποτιθέμενων “μεγάλων αυξήσεων” στα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, παραθέτοντας τον ακόλουθο πίνακα, “που αποδεικνύει πως η αύξηση με την οποία θα επιβαρυνθούν οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα είναι ύψους από 0,08 μέχρι 0,32 ευρώ ανά ρύπο! Επίσης, παραμένει απαλλασσόμενη από τέλη κυκλοφορίας η κλίμακα των αυτοκινήτων που εκπέμπουν μέχρι 90 ρύπους”.

Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων (Ισχύουν από 1.11.2010)

pinakas 1