Δείτε τους ομίλους του πρωταθλήματος 5on5 του Laconia Summer Basketour

Στο δημαρχείο Μονεμβασίας, στους Μολάους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου η συνέντευξη τύπου του 2ου Laconia Summer Basketour. Διοργανωτές και υποστηρικτές κήρυξαν και επίσημα την έναρξη του μεγαλύτερου παλλακωνικού αθλητικού γεγονότος, που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά. Παράλληλα με τη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του πρωταθλήματος 5on5.

«Δείξαμε πέρυσι ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο δήμος Μονεμβασιάς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφέρεια, τον δήμο και τον ΑΠΟΕΛ, καθώς και τους χορηγούς μας, γιατί δίχως αυτούς δεν θα γινόταν πραγματικά τίποτα. Επίσης η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ βοηθά τα μέγιστα και δίνει μια άλλη αίγλη στη διοργάνωση», ανέφερε από πλευράς διοργάνωσης ο Γιώργος Ψιακής.

Τον ΑΠΟΕΛ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Χρήστος Σμυρναίος: «Πέρυσι ως διοργάνωση πήγε πολύ καλά, ο κόσμος προσήλθε σε μεγάλο βαθμό, τα παιδιά έδωσαν δυναμικό παρών και αγωνίστηκαν, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους επαγγελματίες αθλητές. Πιστεύω και φέτος, έχοντας υγεία πάνω από όλα, θα πάμε πολύ καλύτερα. Καλή επιτυχία εύχομαι σε όλους».

«Θέλω να σας καλωσορίσω όλους στον δήμο Μονεμβασίας και στην πόλη των Μολάων εκ μέρους του δήμου. Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για εμάς, καθώς είδαμε την περυσινή προσπάθεια που έκαναν οι διοργανωτές για να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το έναυσμα, ώστε άμεσα ο δήμαρχος και σύσσωμο το ΔΣ με ομόφωνη απόφαση να στηρίξουμε και το 2ο καλοκαιρινό τουρνουά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και στην εφετινή διοργάνωση και να είμαστε και του χρόνου εδώ για το 3ο Laconia Summer Basketour», τόνισε ο Γιάννης Κολλιάκος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού.

Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος (μέλος ΕΟΚ/ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) υποστήριξε πως «η επιτυχία μιας εκδήλωσης έχει να κάνει με την επαναληψιμότητά της και τη διάρκειά της. Άρα μετά την περυσινή επιτυχία το γεγονός ότι βρισκόμαστε ξανά εδώ και με πολύ καλύτερες προοπτικές σημαίνει πως αυτή η διοργάνωση τείνει να γίνει θεσμός ή ουσιαστικά προς αυτό τον δρόμο οδηγούμαστε».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθη και ο εμπνευστής του Τζάμπολ Αγάπης, Γιάννης Τσουμπρής, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Οι όμιλοι του πρωταθλήματος 5on5, όπως αυτοί προέκυψαν ύστερα από την κλήρωση:

Α Όμιλος: ΑΠΟΕΛ (Α1), ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ (Α2), SIVASSPOR (A3)

Β Όμιλος: ΔΑΙΜΟΝΙΑ (Β1), ΟΜΑΔΑ Β2, ΑΜΥΝΑ (Β3)

Γ Όμιλος: ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝ.(Γ1), ΓΥΘΕΙΟ BC (Γ2), SUPERLEAGUE ACADEMY (Γ3)

Δ Όμιλος: ΝΕΑΠΟΛΗ (Δ1), ENERGY (Δ2), ΟΛΟΙ ΧΩΜΑ THUNDER (Δ3)

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημίχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης. Στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr. Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο δήμος Μονεμβασίας και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής συνεργάτης είναι το World Club Basketball Tournament, που διεξάγεται στο Hastings της Μεγάλης Βρετανίας.